Tot honderd tellen is een verfrissende verhalenbundel
Tot honderd tellen bundelt de persoonlijke verhalen van bewoners van het LAThuis, een woonzorgcentrum. Enerzijds gaat het over hun zorg en noden. Het gaat over ouder worden, loslaten, kwaaltjes overwinnen of ze accepteren. Dit boek toont ons meer dan dat. Vanuit de bril van de hulpverlener leren we de persoon en de historiek achter de bewoners kennen. Familiebanden, relaties, geldkwesties,
passies en verlangens: het stopt helemaal niet omdat je je eigen woning verlaten hebt.
De auteur verbloemt de vervelende zaken in het leven niet. Ze brengt het waarachtig, oprecht en met een komische noot.
Uit de pen van Cato van Burgh vloeien verhalen die uit het leven gegrepen zijn. Ze
doet mij inzien dat ouder worden niet betekent dat een persoon niets meer te vertellen heeft.
Jonathan Jetten
@meesterdagdromer