Geheim van de smid

Jos Kunze 07 augustus 2025
Alle lovende kritieken vind ik wat over de top. Neemt niet weg: dit boek geeft absoluut een hele fijne leeservaring. Maar wat het geheim is van de smid-van-Pelt?! Daar kan ik de vinger niet zo makkelijk op leggen.

Het verhaal is degelijk en zet aan tot nadenken zonder pretentieus te worden. Over het terugvinden of juist het achterlaten van het verleden. Zachtaardig is misschien een goeie term, zonder saai te worden. Met de juiste portie emotie waar nodig. En vooral: het voelt allemaal oprecht.

Van Pelt is er heel goed in om de lezer binnen no time het gevoel te geven de personages te kennen. Ik ging al snel om de diverse karakters geven, ieder met zijn of haar eigen worstelingen. Misschien is dat dan ook wel het geheim van de smid, inclusief een hele geestige schrijfstijl.

Buitengewoon Briljante Wezens van Shelby Van Pelt is in de kern een liefdesverhaal, en een behoorlijk goed verhaal bovendien.

Meer recensies van Jos Kunze