Zo moet fantasy zijn
Deze serie heeft me helemaal in zijn greep. Dat ik deze auteur niet eerder in beeld heb gehad. Wonderbaarlijk! Het vermogen van Hobb om levende en ademende personages te creëren die groeien, veranderen, verraden, liefhebben en sterven, is misschien wel ongeëvenaard. Idem voor het magische systeem dat ze neerzet. Simpel maar wonderschoon en alles klopt.
Juist om series als deze, is lezen mijn favoriete tijdverdrijf. De meeslepende wereld, de personages die absoluut echt aanvoelen en de conflicten die zich door verschillende omgevingen en tegenstrijdigheden heen slingeren, maken dit veel meer dan alleen een leeservaring.
Over de inhoud ga ik niet al te veel schrijven, lees de boeken zelf! Maar er is een karakter dat ik niet onbenoemd kan laten: kapitein Kennit. Da’s me toch een figuur en wat een prachtige karakterontwikkeling. Hij heeft nu de controle over het levende schip Vivacia. Wie had dat gedacht? De egoistische en narcistische Kennit leek alleen maar vol vals zelfvertrouwen te zitten met een sterk gevoel van onterechte arrogantie. Maar zo blijkt: hij is eigenlijk best vaardig en soms zelf een beetje aardig. Doet me denken aan Jack Sparrow en zijn bedrieglijke nutteloosheid.
Over het algemeen werkte alles in dit boek zo perfect en zo goed voor mij dat ik me geen beter verhaal had kunnen voorstellen. Ik kan deze serie van harte aanbevelen aan iedereen die van fantasy houdt, omdat er zoveel coole ideeën in zitten en tempo en plot briljant zijn.
De personages zijn fantastisch en het boek als geheel was fantastisch.
Een dikke aanrader!
De personages zijn fantastisch en het boek als geheel was fantastisch.
Een dikke aanrader!