Lekker hapje
Op Hebban zie ik alleen maar 4 en 5 sterren maar dat gaat me echt te ver.
Laat ik dan eerst maar even lekker losgaan op de minpuntjes.
- Te veel een combinatie van bestaand verhalen en films zoals Hannibal Lector en Se7en. Copycat.
- Geen plot-twists of verrassingen, jammer.
- Er zitten wat wisselingen in de Point of View die niet helemaal kloppen. Bijvoorbeeld als je in het hoofd van de moordenaar zit en dan opeens leest wat de slachtoffers denken en voelen.
- And once again: de vrouwelijk agent wordt neergezet als onnozele bij vlagen hysterische-groen-achter-de-oren snotneus. Dan kom je echt niet bij de FBI in die functie terecht. Ergerlijk.
- Moet er echt aan het einde van IEDER hoofdstuk een cliffhanger? Dat kan, maar dan loop je het risico dat zo’n cliffhanger jammerlijk mislukt. En dat is dus ook een paar keer het geval.
- De politie/FBI zal nooit iemand inschakelen die zo dichtbij en persoonlijk betrokken is bij de dader. Ongeloofwaardig.
Dat was het wel zo’n beetje.
Dan nu het goeie nieuws!
De schrijfstijl is supervlot en dat leest natuurlijk heerlijk weg. Ik werd flink in het verhaal gezogen en heb het boek in korte tijd en (toch ook wel) op het puntje van mijn stoel gelezen. Het uitgangspunt en de gekozen structuur blijven heel aanstekelijk, net zoals de eerder genoemde films.
Een smakelijk tussendoortje.
Laat ik dan eerst maar even lekker losgaan op de minpuntjes.
- Geen plot-twists of verrassingen, jammer.
Dat was het wel zo’n beetje.
Dan nu het goeie nieuws!
Een smakelijk tussendoortje.