Advertentie

Het boek speelt enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog. De Duitsers hebben de oorlog gewonnen en hebben de macht in Engeland.
Wanneer de vrouw en dochter van de SS - officier Ernst Koehler worden ontvoerd doet deze laatste een beroep op John Rossett om ze terug te vinden. Al snel blijkt dat deze ontvoering pasmunt is om een Duitse atoomgeleerde naar de VS te krijgen.
Het loopt al echter snel de verkeerde kant op wanneer Koehler's vrouw om het leven komt. De dochter wordt dan de inzet van een race tegen de tijd, waarin ook andere partijen zich mengen.

'De Britse leeuw' is een goede actie gedreven thriller, met regelmatig cliffhangers. Vooral de laatste honderd bladzijden zijn spannend uitgewerkt.
Het schetst een wereld waarin verraad en bedrog schering en inslag zijn. Maar ook een wereld waarin vriendschap een even belangrijke rol speelt. Koehler's dochter Anja en de Duitse atoomgeleerde Ruth Hartz worden zo de speelbal van de Nazi's, van verzetsorganisaties, van criminele bendes en van een niet-officiële Amerikaanse missie, die elk hun eigen doel nastreven.

Een sterke kant van dit boek zijn ook de karakters, die als levensechte figuren worden uitgewerkt. Elk op hun manier 'getypeerd' maar nergens ééndimensionaal.

Reacties op: Mooie actiethriller over verraad en vriendschap

47
De Britse Leeuw - Tony Schumacher
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners