De wraak van IS - weduwen

Joseph Van den Houte Joseph Van den Houte
2 mrt 2022

In Stockholm wordt een politieagent doodgeschoten. Hij maakt deel uit van de onderzoekscel naar bende criminaliteit.
De politieleiding is dan ook overtuigd dat de daders in die richting moeten worden gezocht.
Maar in de buurt vinden ze het lijk van een jonge Syrische vrouw. 'Collateral damage' denkt men
Tot haar ontsteltenis stelt Vanessa Frank echter vast dat het om Natacha gaat, haar voormalige pleegdochter.
Het stuurt het onderzoek in andere richtingen. Daarbij komt men tot de ontdekking dat er klaarblijkelijk een IS cel actief, die een terreuraanslag plant, waarbij IS - weduwen een cruciale rol zullen spelen.
Samen met Nicolas Paredes tracht ze de aanslagplegers tijdig te ontmaskeren.

Dit is al het derde deel van Pascal Engman rond politie inspecteur Vanessa Frank. Het zijn thrillers, die echter ook politiek of maatschappelijk geladen thema's aanraken: 'Vuurland' (rechts nationalisme), 'Femicide' (onvrijwillig celibaat) en nu 'De weduwen' (IS - terrorisme).

Als voormalig journalist bij de avondkrant Expressen heeft Pascal Engman een vlot lezende en sterk verhalende schrijfstijl.
Bij hem geen lange uitweidingen; alles draait rond het verhaal en de ontwikkelingen ervan.
Dit met een mooie opbouw van de spanning en verrassende plotwendingen.

De karakters zijn sterk en levensecht uitgewerkt, waarbij er ook aandacht is voor de problemen in de privésfeer.

Het resulteert uiteindelijk in een spannende thriller, maar die ook boeit door het onderliggende thema.
Voor mij een vier sterren plus thriller

Meer recensies van Joseph Van den Houte