Een spiegel

Juanita Juanita
12 mrt 2020

Bram De Brabander is 28 jaar en ambtenaar wanneer het altijd maar moeilijker wordt om uit bed te komen, de motivatie te vinden om te werken, eigenlijk gewoonweg om te leven. Hij vindt in heel weinig nog plezier en/of voldoening. Wanneer hij na een tijdje toch langsgaat bij de dokter valt het verdict, burn-out. Voor sommigen de ziekte van de tijd, iets wat je jezelf aandoet, maar niks is minder waar. En dit wordt heel duidelijk in dit boek.
Het is een verhaal in dagboekvorm geworden. Tevens gebruikt Bram een heel toegankelijke en prettige schrijfstijl met hier en daar wat humor. Dit alles zorgt voor een vlot te lezen boek dat je in één ruk zou willen uitlezen. Je volgt als lezer echt het verloop van de burn-out, van start, behandeling tot "genezing". Sommige delen zijn echt wel confronterend, er wordt je als het ware een spiegel voorgehouden want volgens mij loopt iedereen zichzelf wel eens voorbij. Al mag dit niet te veel gebeuren of te lang duren. Ik zou het boek dan ook aan iedereen willen aanraden die soms of vaak met dit gevoel kampt. Het kan echt een hulp zijn om terug de essentie van het leven te zien en misschien een burn-out te voorkomen. In het boek worden zelfs tips gegeven hiervoor.
Bram vecht nog iedere dag tegen zijn burn-out maar haalt heel veel voldoening uit zijn job als freelancejournalist, copywriter en contentmanager. Hij heeft terug plezier gevonden in het leven en in zijn werk mede door de steun van zijn partner Gaetano.

Meer recensies van Juanita