Advertentie

Wat een spannend en avontuurlijk boek is dit! Het overgrote deel van het verhaal speelt zich af op de boot en oei wat gebeurt er een hoop op hun reis! Een boze kapitein die helemaal niet blij is met Ravian op zijn schip. Een zee die een raadsel fluistert en bepaalt wat er met de boot gebeurt. En laat ik maar niet beginnen over de kwallen..

Ik vind het, ondanks alle spannende momenten, een boek om bij weg te dromen. Er wordt ontzettend beeldend beschreven, waardoor je jouw eigen ‘Nachtkaper’ voor je ziet en je zelf meevaart, heerlijk!
Jonne Kramer krijgt het zelfs voor elkaar om mij anders te laten kijken naar meeuwen. Hier aan de kust schreeuwen ze je wakker, vallen ze je aan en stelen ze je ijsje uit je handen. Maar Marvin.. lieve Marvin, de o zo trouwe vriend van Ravian, heeft mijn beeld wel wat bijgesteld.

En dan de vriendschap die Ravian opbouwt met Kars. Hij is oprecht en puur en ze gaan echt voor elkaar door het vuur. Soms kreeg ik zelfs het idee dat er misschien wel meer was dan een vriendschap, maar dat kan ik verkeerd hebben geïnterpreteerd. De laatste afbeelding van hen is in ieder geval prachtig. Je gunt iedereen zo’n vriendschap.

Een boek om van te genieten!

Reacties op: Een boek om van te genieten.

47
Het raadsel van de zee - Jonne Kramer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners