Een warm, sfeervol verhaal

Jufelsie Jufelsie
14 apr 2022

Petr Horáček is één van mijn favoriete auteurs. Er staan al een aantal boeken van zijn hand in mijn boekenkast: Kleine muis zoekt een huis, Pieter de papegaaiduiker, De fijnste plek van de wereld en Moppereend zijn een paar van mijn favorieten. Zijn nieuwste boek Beer zoekt een beste vriend wordt aan dit rijtje toegevoegd. Opnieuw een prachtig verhaal waar ieder kind van zal genieten. Een boek wat je met veel plezier voorleest.

Zwarte Beer voelt zich alleen en besluit een vriend te zoeken. Al snel komt hij Bruine Beer tegen, die ook op zoek is naar een vriend. Ze besluiten samen verder te gaan zoeken. Terwijl ze samen op pad zijn, komen ze er achter dat het niet eenvoudig is. Ondertussen helpen ze elkaar en spelen ze verstoppertje. Wanneer Zwarte Beer Bruine Beer niet snel vindt, voelen ze beiden een gemis. Dan blijkt dat ze ieder een vriend hebben gevonden!
Beer zoekt een beste vriend is een verhaal vol emotie en warmte. Het thema vriendschap staat centraal. Vaak is een vriend dichterbij dan je denkt. De prachtige tekeningen zorgen ervoor dat iedereen meteen betrokken is bij het verhaal en zich kan verplaatsen in de beren. Hoe ze zich voelen is van hun gezicht af te lezen. Verwondering, angst, blijheid en bezorgdheid.
Zoals we gewend zijn van Petr Horáček heeft ook dit boek prachtige gekleurde prenten. Lekker fel, maar wel heel natuurlijk en warm.

Beer zoekt beste vriend is heel goed in te zetten aan het begin van het schooljaar. Veel kinderen beginnen in een nieuwe groep en zijn op zoek naar mooie vriendschappen. Twee vrienden krijgen ze er in ieder geval bij: Zwarte beer en Bruine Beer uit Beer zoekt een beste vriend.

Meer recensies van Jufelsie