Advertentie

Geweldig, een voorleesverhaal waarin een capibara een hoofdrol in heeft. En wat voor één. Op een dag ontmoet een man een bijzonder dier. Hij kent dit dier niet en besluit het mee naar huis te nemen. Zijn vriendin is dolblij, zij wilde altijd graag een hond hebben. Maar is het wel een hond?
Ze besluiten samen naar de dierenarts te gaan. Daar horen ze dat het vreemde dier, die de naam Barry heeft gekregen een capibara is. Van deze mededeling schrikt de vriendin. Barry is geen hond! De dierenarts weet een goed plekje voor Barry. Hij wordt opgehaald en ondergebracht in een dierentuin. Daar geniet hij van de belangstelling. Wanneer hij op een dag zijn tanden laat zien en met een foto in de krant komt, moet hij de dierentuin verlaten. De kinderboerderij wordt zijn nieuwe verblijf. Is Barry daar gelukkig?
Capibarry de allerliefste reuzencavia van Ilse De Keyzer is een mooi voorleesverhaal voor jonge kinderen. Bijzonder is dat het verhaal vanuit het standpunt van Barry, de capibara wordt verteld. De man noemt hij ‘kortharige’, de vrouw ‘langharige’ en alle kinderen, die hem komen bewonderen ‘beebies’. Bij de dierenarts doet Barry nieuwe ervaringen op. Deze woorden staan cursief in de tekst, zodat de verteller daar even aandacht aan kan geven.
Het verhaal is grappig en in verschillende hoofdstukken verdeeld. In elk deel gebeurt er wel iets leuks. Wanneer Barry in de dierentuin is, worden er veel foto’s gemaakt. Hij hoort dat ze naar een vogeltje kijken… maar hier wordt een fototoestel mee bedoeld. Ook neemt hij graag een duik in het water en geniet hij van maiskolven. Door de vertelwijze begrijpen jonge kinderen wat er gebeurt en hoe Barry alles ervaart.
Het boek heeft prachtige illustraties van Ina Hallemans. Ze heeft Barry, de capibara een lieve uitstraling gegeven. Elk kind gaat van hem houden. De grote afbeelding van de dierentuin is kleurrijk en nodigt kinderen uit om de andere dieren te benoemen en te tellen. Geweldig om hier een zoekopdracht aan te koppelen.
Capibarry de allerliefste reuzencavia een voorleesverhaal waarin deze keer geen hond of kat de hoofdrol heeft. Gaat Barry jouw hart veroveren?

Reacties op: Capibarry de allerliefste reuzencavia

1
Capibarry, de allerliefste reuzencavia - Ilse De Keyzer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners