Een hartverwarmend prentenboek
‘De wereld is vol met mooie plekken
die een beer als ik kan ontdekken.’
In een heldere nacht kijkt een beer naar de sterren. Haar leven is fijn, maar ze wil toch meer. Ze gaat op wereldreis en neemt maar één ding mee: haar Beste Boek voor een Wijze Beer.
Ga met beer op reis in dit prachtige prentenboek De beer en haar boek van Frances Tosdevin en Sophia O’Connor. Beer komt in verschillende leefgebieden o.a. de jungle, woestijn en het strand. Op elke plek ontmoet zij een dier dat wat mankeert. Haar boek biedt hulp. Voor elk probleem staat er een oplossing in. Beer helpt elk dier en ontdekt dat zij zo nieuwe vrienden maakt.
De beer en haar boek is een hartverwarmend verhaal met een mooie boodschap: je helpt elkaar en krijgt nieuwe vrienden. Op het eind belandt beer op een warme bijzondere plek. Ze staat midden in en boekwinkel. Het kriebelt niet meer. Overal ziet ze boeken staan, die haar meenemen naar mooie plekken op de wereld.
Het verhaal is op rijm geschreven. Jonge kinderen houden hiervan en dit zorgt voor een grote betrokkenheid. Ze proberen tijdens het voorlezen het rijmwoord in te vullen. Geweldig is ook de herhaling ‘Het begint te kriebelen… . Enthousiast nemen de kinderen dit snel over. ‘Bovendien rust ik niet voor ik de …. heb gezien.’ Een leuke vraag voor ze. Welke plek wil je graag bezoeken? Kun je vertellen wat je daar wilt ontdekken?
De illustraties zijn sfeervol. Vooral beer is, met haar volle lijf en vacht mooi getekend. Je wilt haar zo aanraken! De nacht is donker met een aantal sterren aan de hemel en elk leefgebied heeft zijn eigen kleur. Je volgt Beer op zijn prachtige reis en beleeft dit intens.
De wereld is vol met mooie plekken,
Met ‘De beer en haar boek’ ga je er al een aantal ontdekken!