De fijnste plek van de wereld

Jufelsie Jufelsie
28 apr 2020

Wat is een fijne plek? Ontdek samen met Haas wat de fijnste plek van de wereld is in dit nieuwe prentenboek van Petr Horáçek. Een sfeervol verhaal met prachtige, warme, kleurrijke illustraties.
Met zijn vrienden zit Haas op de top van een heuvel. Aan elke vriend vraagt hij of het weiland de fijnste plek van de wereld is. Elke vriend vertelt hem waarom het voor hem de beste plek is. Haas is nog niet overtuigd. Wanneer hij tenslotte bij uil langsgaat, geeft uil hem het advies om op pad te gaan en zelf te ontdekken waar de fijnste plek van de wereld is.
De fijnste plek van de wereld is een warm verhaal voor jonge kinderen waarin ze ervaren dat het overal mooi is, maar dat het prettig is om vrienden om je heen te hebben. Op dat moment voel je je het gelukkigst. Dit ervaart Haas op zijn tocht, wanneer hij de wereld in gaat.
Bij de tekst staan prachtige illustraties. Ik ben dol op deze auteur, Petr Horáçek. Op een geweldige manier laat hij de emoties van de dieren spreken. Ik zie vriendschap en liefde in zijn tekeningen. Kijk maar eens naar de afbeelding wanneer Haas tussen zijn vrienden staat of bij uil op de tak zit. Daarnaast nodigen zijn tekeningen uit om erover te praten. Hoe voelt Haas zich op de top van de berg? Wat denkt hij wanneer hij op zijn rug in het zand ligt?
De fijnste plek van de wereld is een prentenboek wat geschikt is om in te zetten wanneer je aandacht wil besteden aan het thema “vriendschap”.

Meer recensies van Jufelsie