Advertentie

In het bos beleven vier kaboutertjes mooie avonturen. Het zijn twee broertjes en twee zusjes, ze heten Moontje, Joep, Maartje en Johannes.
Het is zomer en de vier kaboutertjes zijn graag op pad. Aan de oever van een meer eten ze gezellig een broodje en bouwen ze een zandkasteel. Er wordt rommel opgeruimd, wat mensen in het bos hebben achtergelaten. Met keuteltjes wordt er geknikkerd en hebben ze pret. Moontje klimt een hoge boom in en Joep maakt elke morgen de bloemetjes open. Ze varen in een bootje op de golfjes van de sloot en vinden een oplossing wanneer ze ontdekken dat hun tenten weg zijn.
De vier kaboutertjes in de zomer van Marianne Busser & Ron Schröder is een prachtig voorleesboek met verhaaltjes en versjes. Deze zijn op rijm geschreven. Mijn kleuters genieten iedere keer weer. Ze zijn vrolijk, grappig en het avontuur is herkenbaar voor jonge kinderen.
De mooie illustraties van Hanneke de Jager zijn bijzonder. Ze tekent, knipt en plakt. Naast haar tekenpotloden gebruikt ze oude kleding, stofjes, breiwerkjes en ander materiaal. De kinderen ontdekten dat de boomstammen “gebreid” zijn en dat de mutsjes van de kaboutertjes stofjes zijn. De illustraties krijgen hier een warme uitstraling van, iets sprookjesachtig. Kinderen zijn onder de indruk en blijven er naar kijken.
Met De vier kaboutertjes in de zomer is het jaar rond. Eerder verschenen De vier kaboutertjes in de lente, De vier kaboutertjes in de herfst en De vier kaboutertjes in de winter. Een schitterende serie boeken, die zorgen voor eindeloos kijk – en luisterplezier.
Reacties op: De vier kaboutertjes in de zomer

1
De vier kaboutertjes in de zomer - Marianne Busser Ron Schröder
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners