Vrolijk, spannend en avontuurlijk
Maak kennis met de familie Bandini: vader, moeder, oma, oom Spike, Angel, Vinnie en zijn tweelingzus Cleo. Zij houden ervan om via slimme trucjes ergens te komen en/of spullen te verzamelen. Vinnie probeert hun plannen te saboteren. Zijn familie mag dat niet weten. Wanneer het luxe cruiseschip de H2Ocean klaarligt voor een nieuwe cruise, lukt het de Bandini”s om met een babbeltruc het schip op te komen. Op deze manier gaan ze gratis op vakantie. Het wordt een vakantie met o.a. spinnen in het restaurant, bowlingballen die van de glijbaan rollen en Rieki Tzaziki met haar glazen bol. Niet alles loopt volgens plan en wanneer Vinnie ontdekt dat de bemanning zich bezighoudt met duistere zaken, concludeert hij dat zijn familie in gevaar is. Kan Vinnie zijn familie en het cruiseschip redden?
De Bandini’s – een levensgevaarlijke vakantie is het eerste boek van een nieuwe serie geschreven door Ilona de Lange. Zij is de auteur van de bekende serie Miljonairskind. Het avontuur ‘een levensgevaarlijke vakantie’ is vrolijk, hilarisch en spannend. Met slimme trucs, gave streken en veel handigheid lukt het de familie Bandini om alles voor elkaar te krijgen. Dit zorgt er voor dat de jeugdige lezers betrokken blijven. Ilona heeft een fijne schrijfstijl. We krijgen het gevoel dat we de cruise meebeleven. Vinnie en Cleo zijn nieuwsgierig en komen op plekken, die eigenlijk verboden zijn voor gasten. Ze komen in de problemen en
stiekem zetten ze de lezers aan het denken… hoe gaat dit aflopen? De opbouw is mooi, het wordt gevaarlijk en we krijgen heel duidelijk voor ogen hoe alles in elkaar zit en valt.
Verspreid tussen de tekst vinden we tekeningen van Micky Dirkzwager. Mooie illustraties die perfect aansluiten bij het verhaal en de sfeer goed weergeven. Sommige prenten zijn lekker groot en trekken de aandacht omdat er grappige details in verwerkt zijn.
Met de Bandini’s is het leven niet saai. Deze ‘levensgevaarlijke vakantie’ is een geweldig avontuur. We zijn benieuwd waar ze de volgende keer in belanden!