Advertentie

Jippie, een nieuw avontuur van Elfje Floriene en haar vrienden Draakje Donatius en Vosje Vigilius… Elfje Floriene kan (bijna) alles. Het is een vrolijk verhaal geschreven door Li Lefébure en speelt zich af in de zomer.
Op een ochtend wordt Elfje Floriene wakker met kriebels in haar buik. Vandaag gaat ze voor het eerst kamperen. Ze heeft er veel zin in en is op alles voorbereid. Samen met Draakje Donatius en Vosje Vigilius gaat Floriene op pad. Al snel blijkt dat haar vrienden alles zelf willen doen. Zij weten een goed plekje te vinden, zij willen de tent op zetten en voor het kampvuur zorgen. Elfje Floriene heeft niks te zeggen… of toch wel?
Elfje Floriene kan (bijna) alles is een herkenbaar verhaal voor jonge kinderen. Het past in hun belevingswereld. Ze herkennen het gevoel van Donatius en Vosje. Deze vrienden willen laten zien dat ze stoer zijn en alles onder controle hebben. In hun ogen kunnen meisjes niet zo veel en Elfje Floriene dus ook niet. Prachtig is dat kinderen ontdekken dat Elfje Floriene juist handig is. Zonder opdringerig te zijn, laat ze zien hoe je iets beter kunt aanpakken. Daarnaast krijgen de kinderen de boodschap mee dat het beter is om samen te werken dan alleen.
Bij het verhaal staan prachtige illustraties van Margot Senden. Sfeervolle prenten in felle kleuren, die je het gevoel geven deel te zijn van de omgeving.
Kinderen genieten van kleine details. Vigilius, die hongerig met zijn handen over zijn dikke buik wrijft of Donatius, een stoere draak, die toch angstig is wanneer hij van een vreemd geluid wakker schrikt.
Het boek heeft enkele extra’s aan de binnenzijde. Zo kunnen kinderen een eigen windgong maken en zijn er twee recepten toegevoegd. Dat wordt smullen!

Reacties op: Hoe stoer zijn meisjes?

1
Elfje Floriene kan bijna alles - Li Lefebure
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners