Een groot boek over "kleine" beestjes
Het allermooiste boek over spinnen en insecten is onderdeel van de non-fictieserie over de coolste, stoerste, mooiste en meest bijzondere dieren op onze aarde. Het is een waanzinnig, groot boek waar ieder kind van gaat genieten. Insecten… of kriebelbeestjes voor jonge kinderen fascineert. Het prikkelt nieuwsgierigheid en vragen aandacht. Sommige kinderen kunnen er uren naar kijken, volgen hun spoor en laten ze over hun armen lopen. Anderen zijn er bang voor, je kan er jeuk van krijgen of ze kunnen steken.
Er zijn op dit moment meer dan 5 miljoen soorten insecten bekend en meer dan 50.000 soorten spinnen. In Het allermooiste boek over spinnen en insecten kom je o.a. de parasolmier en het lieveheersbeestje tegen. Deze twee zijn wel bekend. Maar ken je de girafkever of de eikenspringer? Na een korte inleiding vind je een overzichtelijke inhoudsopgave waarin de 36 namen staan vermeld van de insecten en spinnen, die we in het boek tegenkomen.
Bladerend door het boek vallen de prachtige illustraties op. Lekker groot, in mooie natuurlijke kleuren en zeer gedetailleerd. Zo dichtbij hebben we ze nog nooit gezien. De fijnste haartjes op de poten bij de grote gerande oeverspin, de glazige vleugels van de Aziatische reuzenhoornaar en de kleurenpracht van de Atlasvlinder worden nauwkeurig bekeken. We krijgen er al meteen geen genoeg van.
Naast de illustratie lezen we interessante weetjes en feitjes en vinden we een klein kadertje met ‘korte informatie’ over het leefgebied, de leefomgeving, spanwijdte poten/ lengte, levensduur/levenscyclus en voedsel. Wist je dat de Monarchvlinder met zijn felle kleuren zijn aanvallers waarschuwt. Hij is giftig en smaakt heel smerig! En dat tijgermugvrouwtjes tijdens haar leven wel 500 eitjes legt? In dit boek ontdek je heel veel. Bij elke spin of insect staan de weetjes en/of feitjes netjes overzichtelijk onder elkaar, met een klein zwart symbooltje ervoor. In de tekst staan geen moeilijke woorden. Voor ieder kind is het boeiend.
Het allermooiste boek over spinnen en insecten is een TOPPER, een boek voor jong en oud. Een must-have voor ieder die de fascinerende wereld van spinnen en insecten wil leren kennen.