Het zonnige ZOMERBOEK
Wat is dit een geweldig boek… Het zonnige zomerboek. Het is een dikke voorleesbundel met verhalen, die geschreven zijn door verschillende auteurs en waarin de zomer hoogtij viert. Auteurs, die je vast wel kent van eerdere verhalen, maar daarnaast maak je kennis met nieuw talent.
In dit boek staan verhalen, die voor jonge kinderen meteen herkenbaar zijn. Kolletje en Dirk spelen in een badje en maken daar een enorme modderpoel bij. Michiel en Iris zijn op zoek naar kinderen, die hun vader of moeder kwijt zijn, Noortje en Jan zoeken kleine beestjes in de tuin en Steffi en Fenna gaan voor het eerst in een tent op een camping slapen. Daarnaast vinden we er avontuurlijke verhalen: Cloudia, de wolkenvanger gaat met haar luchtballon de lucht in om regen te vangen voor de koningin en koning, Bolle Boet hoort van een handelsreiziger een verhaal over de zee en wil deze graag eens zien en de 9-jarige Luna mag voor het eerst een kijkje nemen boven het water. Grappige verhalen staan erin, waar je ontzettend om moet lachen. Ga met meneer Nietjes naar kantoor en ervaar daar een bijzonder watergevecht of werk met Maja en Mats hun zomerlijstje af en bak met ze drollenkoekjes. Kortom een gezellige bundel verhalen waar je uren plezier mee hebt.
Wanneer je ZOMER roept, denken kinderen aan o.a. zon, zee, strand, camping, ijsjes, feest, kamperen, waterpistolen, mieren en wespen. Bij elk van deze woorden is een verhaal te vinden.
Kinderen zijn betrokken van begin tot het eind. Ze zijn nieuwsgierig naar de illustraties. Verschillende illustratoren hebben aan dit boek meegewerkt. Dit zorgt voor kleurrijke en warme prenten. Ze trekken de aandacht van de kinderen, die soms leuke kleine details ontdekken.
Er zijn auteurs en illustratoren, die graag samenwerken zoals Pieter Feller met Natascha Stenvert en Annemarie Bon met Gertie Jacquet. Daarnaast zien we dat Marianne Busser en Ron Schröder voor diverse illustratoren hebben gekozen.
Met Het zonnige zomerboek heb je op elke plek een zomers feest… in de klas, op de camping, in het park of in het bos. Met dit boek wordt het een zomer, die je niet snel vergeet!