Boeken...
Lees je boeken, dan beleef je de waanzinnigste avonturen. Je kan een ruimtereis maken of een misdaad oplossen. Daar is Mila op een avond achter gekomen. In het prentenboek Ik hou niet van boeken. Echt niet. Punt uit. maken de kinderen kennis met Mila. Zij heeft heel veel boeken, maar houdt er niet van. Eigenlijk interesseren haar de verhalen niet. De boeken gebruikt ze voor verschillende dingen. Op een avond hebben de boeken er genoeg van. Met een enorm lawaai, gedruis en gefladder nemen ze Mila mee in een ongelezen boek…
Met het verhaal Ik hou niet van boeken. Echt niet. Punt uit. worden kinderen enthousiast gemaakt om een boek te lezen. Boeken nemen je mee op reis, prikkelen je fantasie en laten je een andere wereld ontdekken. In het begin is het grappig. Kinderen zien het ook helemaal voor zich hoe Mila met de boeken omgaat. Wanneer Mila in bed ligt en er gaat iets gebeuren zie je de kinderen nieuwsgierig worden. Het wordt spannend. Wat gaat er gebeuren? De spanning wordt geweldig opgevoerd. We zien boeken zweven en lezen dat het geluid steeds harder wordt. Samen met Mila komen de kinderen in een boek terecht.
Geweldig dat de kinderen nu ontdekken dat Mila nu nieuwsgierig is. Zij wil de afloop van haar avontuur wel weten!
Het verhaal is boeiend voor jonge kinderen. Ze zijn vanaf het begin betrokken.
De illustraties zijn kleurrijk. Kinderen herkennen de emotie van Mila. Ze geniet van alles wat ze met boeken kan doen, maar even later wanneer ze in haar bed ligt, laat ze zien dat ze bang is.
Dit boek is een mooie inleiding voor een kringgesprek. Waar houden de kinderen van? Waar houden de kinderen niet van? Kunnen we ze hiermee helpen?
Ik hou niet van boeken. Echt niet. Punt uit. is een boek waar ik wel van houd!