Advertentie

Dit wordt een gezellige kerst, samen met Kas en Saar. Mijn kleuters zijn dol op Saar en Kas. Deze twee kinderen zijn vrolijk en in hun prentenboeken beleven ze leuke avonturen.

Nu is het bijna Kerstmis! De opa van Saar brengt Kas en Saar naar school. Het is een bijzondere dag. Vandaag vieren ze het kerstfeest op school. Kas en Saar hebben hun mooiste kleren aangetrokken en ook de juf draagt een prachtige rode jurk.
In dit prentenboek van Pauline Oud vieren kinderen met Kas en Saar het Kerstfeest. Ze doen samen kerstgym, versieren de kerstboom, maken een kerstkaart voor een vriend(innetje), zingen kerstliedjes rond de kerstboom, maken kerststukjes en eten gezellig met elkaar. Natuurlijk ontbreekt de Kerstman niet. Hij brengt een bezoek aan de klas en heeft kerstpost meegenomen. Deze Kerstman kan enkele hulpjes gebruiken. Lachend en zingend lopen Kas en Saar achter de Kerstman aan!
Tijdens het lezen worden de kinderen uitgenodigd om mee te doen met de kerstgym. Ze hangen slingers in de boom en oefenen hierbij plaats bepalende begrippen zoals: onder, midden, boven, voor enz.
Wanneer Kas en Saar gaan knutselen zie je dat zij verschillende technieken gebruiken. Saar stempelt en Kas scheurt kleine stukjes papier. Deze technieken worden uitgebreid achterin het boek beschreven. Leuk om dit samen met je kind te gaan doen en iemand te verrassen met een zelfgemaakte kaart.
Naast het verhaal genieten de kinderen van de prachtige illustraties. Ze zijn herkenbaar en duidelijk. Jonge kinderen zien de figuurtjes op de stoelen, benoemen de kerstversiering en ontdekken de verschillende sterren aan de slinger.
Ben jij klaar voor het kerstfeest? Kas en Saar vieren dit feest graag met je mee!

Reacties op: Kas en Saar vieren kerst

1
Kas en Saar vieren kerst - Pauline Oud
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker