Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een avontuurlijk verhaal met een warme gloed

Jufelsie 11 december 2022
Na het eerste prentenboek over Klaas de Kat: Klaas de Kat en het raadsel van Sinterklaas komen Barend Last & Anouk Overman met een nieuw avontuur. Dit prentenboek heeft de titel: Klaas de Kat verdwaalt met Kerst.
Op een winterse dag komen Mila en Max thuis met een boom. Klaas kijkt verbaasd. Wat is dat? Een boom hoort toch buiten? denkt hij. Wanneer zijn mand naar de gang verplaatst is en niemand meer aandacht voor hem heeft, voelt hij zich niet meer welkom. Klaas is boos en loopt weg. Buiten is het koud en guur. Plots staat er een groot, bol monster voor Klaas. Hij schrikt en springt pardoes in een kist, niet wetende dat dit de slee van de kerstman is. Deze stijgt op en Klaas ziet de huizen kleiner worden. Komt hij ooit weer thuis?
Klaas de kat verdwaalt met kerst is een prachtig kerstverhaal. Vanaf het begin zijn de kinderen betrokken. Ze herkennen de boom en weten dat hij een plekje in de huiskamer krijgt. Daarnaast kijken ze naar Klaas en krijgen medelijden met hem. Niemand kijkt meer naar hem om. Het verhaal heeft een mooie opbouw. Het wordt zelfs spannend wanneer Klaas in de slee van de Kerstman springt. Iedereen is benieuwd of hij thuis komt en volgt zijn avontuur nauwlettend. Op een gegeven moment zien we Klaas in een hoekje van een gebouw liggen en de familie dit gebouw binnenlopen. Opgewonden komen reacties los… ‘daar ligt Klaas de Kat!’
Het verhaal heeft veel aspecten van de gezellige kersttijd. Samen de kerstboom versieren, familie die op bezoek komt, een kerstmarkt met warme glühwein en een kerstman in zijn arrenslee. Er hangt een winters sfeertje met dwarrelde sneeuwvlokken, een sneeuwman en ijs op het meer waar volop geschaatst wordt.
De sfeervolle, kleurrijke tekeningen zijn van Géwout Esselink. Hij weet de mooie kersttijd heel goed over te brengen. Kleurige ballen, fonkelende lichtjes en kerstcadeaus. Zelfs aan een kerststal heeft hij gedacht. Die staat op het plein naast een warm vuur. We ontdekten ook het stel op de stoep voor het volle hotel. Een mooi detail dat verwijst naar het traditionele kerstverhaal.
Klaas de Kat verdwaalt met kerst is een aanrader. Een avontuurlijk verhaal waar we het warm van krijgen op de koude decemberdagen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Jufelsie

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?