Advertentie

Heb je kinderen, die soms bang zijn in het donker? Licht uit, Lennart is een mooi prentenboek voor kinderen die weleens bang zijn in het donker.
In Licht uit, Lennart maak je kennis met Lennart. Hij vindt het niet fijn om naar bed te gaan omdat hij bang is van alles wat zich schuilhoudt in het donker. Hij ziet een harig, eng wezen met drie koppen, acht armen en twaalf poten in de hoek van zijn kamer of een schubbenschreeuwmonster met vijf neuzen, zeven staarten en elf handen. Elke avond blijven de lichten in Lennarts kamer aan. Wanneer zijn ouders hem een welterusten kus komen brengen en de drie woorden zeggen: ‘Licht uit, Lennart’, gilt hij ‘Nee’. Op een dag vindt Lennart een boek op zijn bed met de titel Hoe maak ik monsters bang?
Hij leest vijf tips. Gaan deze hem helpen?
Licht uit, Lennart is een grappig verhaal voor jonge kinderen. Het is herkenbaar en past in hun belevingswereld. Misschien zit er in jouw groep een kind, die denkt dat er een monster in zijn kamer zit. De oplossing is heel verrassend en slim bedacht. Een hele goede mooie boodschap voor jonge lezers, wat zorgt voor een geweldig eind. Wie zou het boek op bed gelegd hebben? Wie heeft de dingen bedacht waarmee je monsters de stuipen op het lijf jaagt? Een paar vragen, die je na het voorlezen aan je groep kunt stellen.
De illustraties zijn prachtig. Geometrische figuren en lijnen in verschillende blauwtinten met hier en daar wat oranje. De kleur blauw past bij de nacht. Lennart heeft een oranje ‘vossen’ pyjama aan. Hij valt daardoor direct op en zo ontdekken kinderen zijn emotie.
Hou het licht maar even aan voor dit prentenboek Licht uit, Lennart

Reacties op: Licht uit, Lennart

2
Licht uit, Lennart - Josh Pyke Chris Nixon
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners