Advertentie

Een kleine jongen kijkt met zijn knuffelaap, Jonas uit het raam. Hoog aan de hemel ziet hij de maan staan. De maan glimt en lacht. Wat zou hij daar graag willen zijn…
In het prentenboek Maandag wil een jongen graag naar de maan. Op verschillende manieren probeert hij daar te komen. In zijn fantasie klimt hij in de grootste boom, bouwt een hemelhoge toren en probeert met luchtbellen de maan te bereiken. Helaas lukt het elke keer net niet. Wanneer hij samen met Jonas een raket bouwt, wordt zijn droom een beetje werkelijkheid. Hij beleeft dat hij op de maan is geland.
Het verhaal is warm, gevoelig en poëtisch. De tekst staat er in korte zinnen, in kleine stukjes verdeeld en word verteld vanuit het perspectief van de jongen. Tijdens het lezen ontstaat een bijzondere sfeer. De illustraties daarbij vullen dit aan. Ze zijn prachtig en laten de droom bijna werkelijkheid worden. Door het kleurgebruik doen ze wat nostalgisch aan.
Op het eind voelt de jongen zich gelukkig. Voor zijn gevoel is hij op de maan geweest. Elke avond zal hij naar de maan zwaaien en is elke dag voor hem Maandag!

Reacties op: Maandag

1
Maandag - Jan Wouters
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker