Advertentie

De auteur, Marcus Pfister, is bij mij bekend als de auteur van de prentenboeken over De mooiste vis van de zee. Van zijn hand is nu een nieuw prentenboek verschenen Mick en het monster.
Mick is een stadsmuis en gaat voor het eerst op bezoek bij Zoë, een veldmuis. Terwijl Zoë binnen bezig is met een cake, snuffelt Mick buiten rond. Nadat de cake uit de oven is gehaald, loopt Zoë naar buiten en ziet Mick op haar afkomen. Zijn hele lichaam trilt van schrik. Waar is Mick zo van geschrokken?
Mick en het monster is een spannend verhaal. De nieuwsgierigheid wordt geprikkeld. Mick vertelt in korte zinnen wat hij heeft gezien. Het is groen, heeft bonkige poten en een tong, die de halve aarde kaal rukt! Mick heeft het over een monster. Jonge kinderen gaan in hun fantasie een beeld vormen. Dit wordt versterkt door de prachtige, kleurige illustraties, die de verschillende kenmerken extra vergroot laten zien. Langzaam wordt duidelijk dat het geen monster is, wat Mick heeft gezien. Jonge kinderen herkennen de kenmerken en ontdekken dat Mick een koe heeft gezien. Stiekem moeten ze lachen, dat Mick daar zo bang voor is.
Het verhaal heeft humor. Jonge kinderen hebben pret. Ze schateren om de blauwe en paarse koe met stekels op zijn rug en een natte flats in het boek, doet het altijd goed!
Ben jij klaar om het monster te ontdekken in Mick en het monster?


Reacties op: Mick en het monster

1
Mick en het monster - Marcus Pfister
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners