Familie is goud waard!
Het thema van de Kinderboekenweek 2023 is ‘Bij mij thuis’. Het prentenboek Mijn grote geweldige familie past hier uitstekend bij.
Op de eerste bladzijde maken kinderen kennis met Luna. Haar ouders zijn gescheiden. Soms woont ze bij haar vader en soms bij haar moeder. Er verandert veel in haar leven. Haar moeder krijgt een nieuwe vriend. Hij heeft twee kinderen. Tegelijk krijgt ze er een omi en opi bij. Bij vader komt een kat wonen. Voor Luna is het niet altijd even makkelijk. Gelukkig heeft ze haar lievelingsknuffel, een Blauwe Beer. Wanneer ze deze op een dag kwijt is en haar verdriet te veel wordt, ontdekt ze dat haar familie voor haar klaar staat. Haar verjaardag wordt gevierd… met IEDEREEN erbij!
Mijn grote geweldige familie is een hartverwarmend prentenboek. Een verhaal wat heel herkenbaar is en past in de belevingswereld van kinderen. Tegenwoordig is het niet vreemd om twee huizen te hebben. Voor kinderen kan een verandering voor een hele impact zorgen. Dit verhaal laat zien hoe Luna met deze hele situatie omgaat. Haar gevoelens, belevenissen, verdriet en blijdschap. We beleven het mee en zijn betrokken bij haar leven.
Adam en Charlotte Guillain hebben het verhaal geschreven, op rijm! Heerlijk om voor te lezen. De illustraties zijn van Ali Pye. Luna straalt, te midden van haar grote familie op de voorkant. Kinderen ontdekken dat zij en haar moeder hetzelfde kapsel hebben en in vader zien ze de ogen terug. Ben en Tim zijn de kinderen van Peter. Alle tekeningen zijn vrolijk en kleurrijk. De warmte en geborgenheid van de familie straalt er van af.
Mijn grote geweldige familie is een mooie introductie om in de groep te kijken naar elkaars families en een stamboom op te stellen. Familie is goud waard!