Iedereen kan je vriend zijn!
Wat een ontzettend grappig boek is Mijn hond Bob van Stefan Boonen en Jan Van Lierde. Zodra je de titel ziet en de omslag ben je nieuwsgierig naar de hond. Is hij klein of groot? Welke kleur heeft de hond? Is het een bekend ras?
Met grote interesse zijn we benieuwd naar de hond. Op de eerste bladzijde zien we alleen zijn ogen, vervolgens een stukje staart en even later zien we dat hij zich verstopt heeft achter het gordijn. We horen dat hij vrolijk, lief en slim is. Inmiddels vragen we ons af of het wel een hond is? Een hond, die groen is hebben we nooit eerder gezien. Stefan Boonen heeft gezorgd voor een goed opbouwende tekst. Onze belangstelling groeit en ook onze gedachten. Ons geduld wordt op de proef gesteld… Uiteindelijk ontdekken we de hond! Zo grappig. Iedereen ziet het meteen, het is geen hond. De jongen heeft een warme vriendschap met een heel bijzonder dier. Voor hem mag iedereen een hondje zijn. De jongen knuffelt hem en is een echte vriend.
Mijn hond Bob is verhaal waar ieder kind betrokken bij is. De kinderen worden uitgelokt om na te denken over zijn vriend. Jan Van Lierde heeft prachtige illustraties gemaakt. Met kleine details geeft hij ons wat hints. Hij speelt tevens met verhoudingen. De jongen is even groot naast een plant maar is heel klein in het zwembad naast Bob. Wanneer we kennis gemaakt hebben et Bob, komt hij op elke pagina lekker groot tot zijn recht. Fantastisch.
Mijn hond Bob laat ons zien dat je met iedereen een vriendschap kunt hebben. Een hartverwarmend verhaal. Een tip voor in de leeshoek.