Gezellig en veilig.....

Jufelsie 11 oktober 2020
Een prachtig huis siert de voorkant van dit prentenboek Mijn huis. Het is het huis van de ik-figuur die de kinderen meeneemt in een verhaal waarin hij samen met ons verschillende huizen ontdekt.
Het eerste huis was de buik van zijn moeder. In zijn herinnering weet hij daar niet zo veel meer van. Hierna groeit de ik-figuur en wordt zijn wereld groter. Hij vindt het fijn om bij zijn ouders te zijn, maar vindt het ook fijn om het veilige nest te verlaten. Onderweg ziet hij huizen die helemaal niet op zijn huis lijken. Gelukkig keert hij altijd met een fijn gevoel terug naar huis. Daar zijn altijd mensen die hem opwachten!
Mijn huis van Astrid Desbordes is een lief verhaal waarin het gevoel van geborgenheid en veiligheid als een rode draad in het leven van de ik-figuur loopt. Hij is graag thuis, bij zijn ouders waar hij het heel rustig en gezellig vindt maar soms kan hij zijn emotie niet de baas of vindt hij dat hij te weinig ruimte krijgt. Jonge kinderen vinden het fijn om met hem andere huizen te ontdekken. Huizen die qua vorm anders zijn, maar mensen richten het ook anders in. Voor kinderen is dit herkenbaar. Zij gaan bij familieleden of vriendjes op bezoek en ervaren de verschillen.
De illustraties zijn van Pauline Martin. De fijne tekeningen beslaan de hele pagina en zijn in pasteltinten ingekleurd. Ze geven het verhaal warmte en gevoel van saamhorigheid.
Mijn huis staat open voor jou…. Hoe ziet jouw huis eruit?

Meer recensies van Jufelsie