Een hartverwarmende vriendschap
Een prachtige voorkant prikkelt onze nieuwsgierigheid. Mira en de vogel is een prentenboek van Floor Tinga en Narjes Mohammadi.
Op een dag vindt Mira op de weg naar school een kleine vogel. Hij is nog te jong om te vliegen en Mira besluit hem mee naar huis te nemen. Ze zorgt goed voor het vogeltje. Samen eten ze pannenkoeken en fluiten ze liedjes voor het slapengaan. Het vogeltje groeit en wanneer ze andere vogels hoort kwetteren en voorbij ziet vliegen, krijgt ze een naar gevoel. Vanaf dat moment wordt ze steeds ongelukkiger. Mira besluit het vogeltje vrij te laten.
Mira en de vogel is een hartverwarmend verhaal waarin we een warme vriendschap zien ontstaan. Nadat Mira de vogel heeft gevonden zijn ze onafscheidelijk. Even later ontdekken we dat deze bijzondere band blijft bestaan wanneer Mira de vogel de vrijheid gunt.
Het verhaal inspireert om een gesprek te houden over vrienden die zijn verhuist. Heb je nog contact? Hoe houd je vriendschap op afstand in stand? Er komen mooie reacties los en ervaringen worden gedeeld.
Floor heeft het verhaal op rijm geschreven voor jonge kinderen. De zinnen klinken ritmisch in het gehoor en lezen heel prettig voor.
De prachtige tekeningen van Narjes Mohammadi zijn prachtig. De zachte kleuren zorgen voor een warme uitstraling. Mira heeft een vrolijke lach en in haar gele tuinbroek valt ze goed op. Het kleine vogeltje is aandoenlijk. Die wil iedereen mee naar huis nemen om er voor te zorgen.
Een vogel hoort thuis in de lucht vinden we. Dit prentenboek Mira en de vogel hoort thuis in onze leeshoek. Daar heeft het boek een mooi plekje gekregen. Een aanrader.