Advertentie

Sam Loman schrijft mooie prentenboeken, ze is een van mijn favoriete schrijfsters. Haar verhalen passen in de belevingswereld van jonge kinderen. Ze zijn herkenbaar en kinderen gaan mee in de rol van de hoofdpersoon. Ze voelen de emotie en tonen begrip.
Dit ervaren kinderen ook in haar nieuwste prentenboek Noekie, het spookdiertje. In dit boek maken ze kennis met Noekie. Ze is een spookdiertje. Deze dieren slapen overdag en leven ’s nachts. Noekie is een beetje bang in het donker. Daar heeft haar moeder een oplossing voor. Noekie krijgt een knuffellampje, dat licht kan geven. Zo is ze nooit alleen. Ze wil het lampje meteen uitproberen in de jungle. Op haar pad komt ze verschillende dieren tegen, die niet kunnen slapen. Met haar lampje kan Noekie hen helpen en maakt ze nieuwe vrienden. Tot slot ontmoet ze Nala. Nala is ook bang in het donker maar Noekie weet daar de oplossing voor!
Noekie, het spookdiertje is een warm verhaal waarin het onderwerp ‘bang zijn’ op een mooie manier bespreekbaar wordt gemaakt. Een klein knuffellampje geeft Noekie troost en zo voelt ze zich niet meer alleen. Ze overwint haar angst en maakt zelfs nieuwe vrienden in de jungle. De kinderen herkennen de verschillende situaties waarom de dieren niet kunnen slapen en tijdens het voorlezen komen ze zelfs met oplossingen. Nieuwsgierig luisteren ze daarna wat Noeki heeft bedacht. De betrokkenheid is enorm.
Het verhaal speelt zich af in het donker. De kleuren blauw en paars passen hier perfect bij en geven de illustraties de ‘nachtelijke’ sfeer. Noekie is een lief spookdiertje en met haar lichtgrijze vacht valt ze goed op.
Ben jij bang in het donker? Noekie, het spookdiertje wil je graag helpen.

Reacties op: Noekie, het spookdiertje

1
Noekie het spookdiertje - Sam Loman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker