Advertentie

Kijk, dit is Pieter de papegaaiduiker. Wat staat hij mooi op de voorkant van zijn prentenboek.
Pieter heeft een vriend, Pim. Samen hebben ze veel plezier op hun rotseiland. Wanneer er op een dag een storm opsteekt, spoelt Pieter weg. Hij drijft ver de zee op. Daar ontmoet hij een walvis, maar waar is zijn vriendje Pim?
Ga met Pieter mee op zoek naar Pim in het boek Pieter de papegaaiduiker.
Wat een prachtig verhaal waarin vriendschap centraal staat. Pieter en Pim zijn beste vriendjes, maar er ontstaat ook een vriendschap tussen Pieter en de walvis. Samen gaan ze de wereld over en ontdekken prachtige vogels.
Tijdens hun zoektocht vertelt Pieter een kenmerk van Pim. Hij begint met grappig en lawaaiig, maar daarna komen zwarte en witte veren en een kleurige snavel erbij. Jonge kinderen vinden deze herhaling leuk en gaan dit automatisch meezeggen. Geweldig om te zien dat er vogels zijn met één of meerdere kenmerken van Pieter. Hierna kun je met de kinderen het volgende spel spelen. Laat een kind een omschrijvingen geven van een ander kind. Wie is het?
De illustraties zijn prachtig. Door het gebruik van felle kleuren zijn de afbeeldingen vrolijk en stralen warmte uit. Tegen een “zwoele” achtergrond vallen de mooie vogels meteen op. Grappig is dat de naam Pieter op de voorkant in kleurige letters is afgedrukt. Kunnen de kinderen hun naam ook zo in kleur schrijven?
Neem Pieter de papegaaiduiker erbij en maak kennis met deze vogel.

Reacties op: Pieter de papegaaiduiker

3
Pieter de papegaaiduiker - Petr Horáçek
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,95
E-book prijsvergelijker