Advertentie

Heel veel kinderen houden van ridders. Ze rijden op een paard en gedragen zich stoer. In hun fantasiespel spelen ze vaak een rol.
Een jaar geleden hebben mijn kleuters kennis gemaakt met Ridder Milan. In Ridder Milan en de draak overwon Milan zijn angsten samen met een klein draakje, die hij op een steen had ontmoet. Dit draakje is nu zijn grote vriend. Onder de helm van Milan mag hij overal mee naar toe.
In Ridder Milan op avontuur in de herfst gaan ze samen met de koning en de koningin wandelen in het bos. Milan heeft plezier, vrolijk springt hij in de plassen. Hij vindt het jammer dat er geen andere kinderen zijn om mee te spelen. Wanneer Draakje even onder zijn helm uitkomt, vindt hij een spoor. Op de grond liggen takjes in de vorm van pijltjes. Waar leiden de pijltjes naar toe?
Volg de pijltjes mee in dit nieuwe avontuur met Ridder Milan van Ruth Brillens. Het is een warm verhaal dat zich afspeelt in de herfst. Verschillende aspecten van dit jaargetijde komen in dit verhaal aan bod: verkleurde blaadjes, grote plassen en verschillende herfstvruchten op de grond. De woordenschat van kinderen groeit. Daarnaast komt het thema vriendschap in dit verhaal goed naar voren. Milan, die zucht dat hij het jammer vindt dat er niet meer kinderen in het bos spelen en op het eind het meisje Romy ontmoet. Samen verzamelen ze herfstvruchten voor een echte herfstsoep. Zo ontstaat er een mooie vriendschap tussen die twee.
De illustraties van Rik De Wulf sluiten perfect aan bij het verhaal. Ze zijn in zachte tinten ingekleurd en heel sfeervol. Kinderen kijken er naar en gaan spontaan de eikeltjes en kastanjes tellen, benoemen de kleuren van de bladeren en ontdekken dat je beestjes kunt maken van kastanjes en dennenappels.
Ridder Milan op avontuur in de herfst is een prachtig boek om voor te lezen en is in te zetten bij verschillende taal- en rekenactiviteiten.

Reacties op: Het bos in met Ridder Milan

1
Ridder Milan op avontuur in de herfst - Ruth Brillens
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners