Met Robin ontdek je wie je bent
Prachtig schittert een roodborst op de voorkant van het prentenboek Robin de Roodborst. Met gespreide vleugels kijkt ze je met vriendelijke ogen aan.
Het verhaal van Robin de Roodborst begint in een muizenhol. Omringd door een aantal muizen kruipt ze uit het ei. Samen met hen gaat ze op jacht, op zoek naar lekkere kruimels. De lekkerste kruimels liggen in het Mensenhuis. Om die te pakken te krijgen moet je heel zacht doen, anders wordt de kat wakker. Robin doet erg haar best maar het lukt haar niet om ongestoord wat weg te snaaien. Ze wordt er verdrietig van. Dan ontmoet ze tijdens een nachtelijke trip een ekster. Hij spoort Robin aan haar vleugels te gebruiken. Even later weet ze dat dit haar sterk maakt, dit maakt haar bijzonder.
Robin de Roodborst is een prachtig verhaal waarin het gaat over je zelf zijn en je eigen kracht ontdekken. Robin wil heel zacht doen, ze wil net een muis zijn. Zij weet niet hoe ze haar vleugels kan gebruiken…tot het moment dat de kat haar wil grijpen en de ekster roept ‘VLIEG!!! Wanneer de muizen ontdekken dat Robin weg is, gaan ze naar haar op zoek. Gelukkig vinden ze haar en omarmen haar met veel liefde. Ze accepteren Robin, zoals ze is. Het laat zien, dat iedereen zichzelf mag zijn.
Het verhaal zorgt voor een grote betrokkenheid. Met volle aandacht luisteren de kinderen. Door de herhaling van ‘met een TJILP en een BONK en een FLADDER en een KNAL’ weten ze dat het Robin is, ze is wat onhandig en dat vinden ze grappig.
De illustraties zijn geweldig. De warme kleuren zorgen voor een sfeervol geheel. Het lijkt alsof we erbij zijn en de muizen over het aanrechtblad zien trippelen. We zien de glans en de schittering van alle voorwerpen in het nest van ekster en volgen Robin op de voet. Elke keer ontdekken we iets, een detail of iets grappigs.
Robin de Roodborst heeft er vrienden bij, we hebben haar in ons hart gesloten.
TIP! Op Netflix is de film Robin de Roodborst te zien.