’s Nachts wanneer de kinderen lekker in hun bedje liggen zijn er mensen wakker. Met dit prachtige boek ’s Nachts als jij slaapt van Ingela P Arrhenius ontdekken jonge kinderen wie er midden in de nacht werkt.
Ze ontmoeten de bakker, die de eerste broden bakt en de vissers, die met hun netten varen op zee. De nachtwacht loopt zijn ronde in het museum en ondertussen dendert de nachttrein naar het volgende station. Verderop in het ziekenhuis worden de patiënten ook ’s nachts in de gaten gehouden. Tenslotte zien ze de stratenmakers hard werken.
’s Nachts als jij slaapt is een kleurrijk boek waarin enkele beroepen centraal staan. Een heerlijk boek om voor te lezen bij jonge kinderen. Elke pagina is een vrolijke tekening met daarbij enkele flapjes.
Wat zou er achter zitten? Samen met de kinderen hier over speculeren is een leuke uitdaging. Daarna het flapje openen en de verrassing bekijken. Achter deze flapjes ontdekken de kinderen nog meer.
In elke tekening staat wat informatie, een klein stukje tekst op rijm. Het beroep staat vetgedrukt.
De tekeningen zijn een lust voor het oog. Sprankelende, heldere kleuren spreken aan. Het prikkelt de nieuwsgierigheid. Jonge kinderen zijn verrast wat er ’s nachts allemaal gebeurd.

’s Nachts als jij slaapt wordt er hard gewerkt. Jij mag lekker dromen in je bed.
Wie weet kies jij later een van deze prachtige beroepen!

Reacties op: Een prachtig boek over beroepen

1
's Nachts, als jij slaapt - Peter Arrhenius
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken