Samen spelen....samen lezen!

Jufelsie Jufelsie
10 mrt 2022

Wat een heerlijk verhaal is Samen spelen? van Nicola Kinnear. Dit prentenboek heb ik vandaag gebruikt om een activiteit rondom de sociaal emotionele ontwikkeling te introduceren.
In Samen spelen? maken we kennis met Joris. Hij heeft een eigen eiland en dat vindt hij heerlijk. Muziek luisteren, zandkastelen bouwen, dansen en gek doen vindt hij leuk. Vriendjes vindt hij lastig. Op een dag ontdekt hij dat er iemand anders op zijn eiland is. Hij ontmoet Evi, het kleine zeehondje. Evi wil graag samen spelen en gaat Joris overal achterna. Joris blijft nukkig. Worden de twee ooit vriendjes?
Samen spelen? is een vrolijk verhaal. Mooi om de karakters van Joris en Evi tegenover elkaar te zien. Joris is rustig, eigenwijs en nukkig. Evi is vrolijk, grappig en heel toegankelijk. Door de fijne schrijfstijl zijn de kinderen vanaf het begin betrokken en lachen om alles wat Evi doet. Ze reageren fel op Joris en vinden dat hij wel wat liever mag zijn. Wanneer Evi wordt gepest door een paar dolfijnen worden de kinderen boos. Samen praten we hierover. Wat is pesten? Wat doet dat met je? zijn enkele vragen die aan bod komen. Joris springt gelukkig in de bres voor Evi en noemt haar vriendin. Vanaf dat moment doen ze veel leuke dingen, ieder op hun eigen manier.
Bij het verhaal staan prachtige vrolijke tekeningen. Met zijn blauwe sjaaltje trekt Joris meteen de aandacht. Ze vinden hem schattig. Heel grappig is het, om later te ontdekken dat Evi een rood mutsje draagt. Ze dragen beiden iets unieks en dit laat iets zien van hun persoonlijkheid.
Samen spelen? is een geweldig prentenboek om SAMEN te lezen.

Meer recensies van Jufelsie