Met gevoel, over gevoel

Jufelsie Jufelsie
20 apr 2022

Het lukt jonge kinderen niet altijd om hun gevoel te benoemen en te delen met anderen, laat staan te omschrijven. Soms ben ik… is een prachtig boek om hen hierbij te helpen. Kathrin Schrärer heeft heel wat emoties verzameld en in dit boek komen ze mooi tot uitdrukking. Van nieuwsgierig tot ondeugend, van dapper tot verlegen en nog veel meer. Beren, muizen, kameleons en stokstaartjes komen voorbij en visualiseren elke emotie, ze worden prachtig neergezet. We zien bijvoorbeeld een beer door het donkere bos lopen en een kleine muis een egel troosten. Alleen het gevoel wordt benoemd. Meer tekst staat er niet bij. Dit is ook niet nodig. De illustratie zegt al genoeg en is voor kinderen heel herkenbaar. Ze reageren erop en voelen mee. Er verschijnt een brede glimlach of hun gezicht betrekt. Herinneringen en ervaringen komen naar boven. Spontaan worden ze gedeeld.
Soms ben ik… heeft een mooi formaat en is lekker dik. Kinderen kunnen dit boek makkelijk vasthouden en mooi doorbladeren. Het heeft een stevige kartonnen buitenkant. Het kan tegen een stootje.
De tekeningen zijn schitterend. De dieren zien er zo natuurlijk uit. De zachte tinten stralen sfeer uit. We voelen dit meteen aan.
Soms ben ik… heel gelukkig met een pareltje in mijn boekenkast. Dit is er één. Dank je wel Kathrin Schrärer.

Meer recensies van Jufelsie