Een verhaal voor jonge avonturiers
Warm wil samen met Knus op avontuur. Knus weet het niet, hij aarzelt en is onzeker. Vragen komen in hem op en hij stelt ze direct. Wat als ik het daar niet leuk vind? Wat als het er heel koud is? of super heet. Met veel liefde beantwoordt Warm al zijn vragen en weet hem gerust te stellen. Uiteindelijk gaan ze samen op pad en wordt het een feestelijk avontuur. Knus heeft het naar zijn zin en geniet. Hij is blij dat ze zijn gegaan!
Ontmoet Warm en Knus in dit hartverwarmende verhaal geschreven door Scott Rothman. Tjibbe Veldkamp heeft het voor ons heel mooi in het Nederlands vertaald.
Nieuwe avonturen, het onbekende kan bij kinderen verschillende gevoelens oproepen. Knus is klein en vindt alles nog spannend. Jonge kinderen herkennen dit en weten dat er veel vragen ontstaan. Ze voelen intens met Knus mee. Warm is lief en heel geduldig probeert hij Knus te geruststellen. De verhaallijn is geweldig. Met gezonde spanning gaan we naar een hoogtepunt… Knus durft op avontuur te gaan!
Op elke bladzijde staan enkele zinnen. Een mooi detail is dat alles wat Warm zegt, vetgedrukt is. Zo kun je het verhaal vertellen met een tweede persoon.
Brian Won heeft de illustraties verzorgd. Ze zijn heel sfeervol. Knus ziet er klein en schattig uit en trekt direct de aandacht. Warm is groot en met zijn mooie vacht en armen straalt hij liefde en bescherming uit.
Warm en Knus is een verhaal voor jonge avonturiers. Een prentenboek dat geschikt is om voor te lezen in de KBW 2025. Deze heeft het thema ‘Vol avontuur’. Ga je mee met Warm en Knus?