Advertentie

Tom en Mila spelen graag bij opa Bak. Hij is niet hun echte opa, maar hun oppas-opa. Samen beleven ze heel wat avonturen. Vivian Hollander heeft al enkele boekjes uitgegeven met opa Bak in de hoofdrol. De kinderen zijn daar dol op. Haar nieuwste boek Weet je nog. opa past in het thema ‘En toen?’ van de Kinderboekenweek 2020.
Opa Bak krijgt een telefoontje van zijn vriend Kees. Het is feest in het dorp waar opa is opgegroeid. Heel de dag zijn er spelletjes te doen voor kinderen. Kees nodigt opa uit. Samen met Tom en Mila gaat hij terug naar zijn oude dorp. Die dag komen oude herinneringen naar boven en spelen de kinderen verschillende spelletjes zoals zaklopen, blik gooien en spijkerpoepen. Opa Bak wil mee doen om te laten zien dat hij nog fit genoeg is. Samen met Kees neemt hij deel aan de kruiwagen-race en wil hij laten zien dat hij nog kan polsstok springen. In Weet je nog, opa? genieten kinderen van zijn herinneringen en ontdekken ze of opa Bak alles nog kan.
Weet je nog, opa? is een vrolijk, grappig avontuur. Kinderen herkennen zich in Tom en Mila waardoor ze het verhaal helemaal beleven. Ze maken kennis met spelletjes, die vroeger veel gespeeld werden en willen deze nu gaan spelen.
Het verhaal wordt verteld in kleine hoofdstukken. De zinnen zijn kort en beginnen steeds op een nieuwe regel. Dit vinden kinderen prettig. Tussen de tekst staan prachtige kleurrijke illustraties van Saskia Halfmouw. Ze trekken de aandacht van de kinderen. Opa Bak is grappig en ook Kees mag er zijn. Kinderen zien de situatie helemaal voor zich en de betrokkenheid is hoog.
Weet je nog, opa? is een leuk boek om voor te lezen of om zelf te lezen. Het is geschreven voor kinderen die lezen op AVI-M4.

Reacties op: Herinneringen

4
Weet je nog, opa? - Vivian den Hollander
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners