Lezersrecensie
Een wereldreis om je vingers bij af te likken
BON APPÉTIT , SAHTAIN, EET SMAKELIJK!
In veel landen zeg je dit voordat je begint te eten. Voedsel geeft ons niet alleen energie. Het brengt ons samen en vormt culturen en tradities. Welkom bij ons aan tafel neemt je mee op wereldreis. We leren alles over eten en tradities van veel verschillende landen. Mensen verbouwen eten, laten het groeien en bereiden het op verschillende manieren klaar.
De omslag trekt de aandacht. Aan een grote tafel zit een groep kinderen. Zij komen uit verschillende landen en nodigen ons uit. Het Nederlands meisje herkennen we. Heeft ze aardappels op haar bord liggen? Heeft de jongen tomaten bij? De kinderen nemen ons mee op wereldreis om je vingers er bij af te likken!
In ons land eten we met mes en vork maar in andere landen gebruiken ze eetstokjes of eten ze met hun handen. Sommige etenswaren zijn glibberig, knapperig of kleverig. Groenten worden over de hele wereld gegeten. Er zijn verschillende groentegerechten. Met specerijen kun je de smaak, geur en kleur van voedsel veranderen. In het hoofdstuk ‘Een vleugje specerijen’ herkennen we een aantal uit ons kruidenrekje. Bij onze aardappels en groente ligt een lekker stukje rundvlees of varkensvlees terwijl in andere landen mensen dit niet eten. We lopen voorbij enkele ijskraampjes en zien dat daar onder andere softijs en geschaafd ijs wordt verkocht. Nadat we de tafel met toetjes hebben gezien lezen we het hoofdstuk Het voedsel van morgen. Gaan we straks insecten eten of ligt er zeewier op ons bord? We gaan het zien…
Welkom bij ons aan tafel is een prachtig informatief boek voor jong en oud. Dit boek is te gebruiken bij thema’s als: voedsel, wereldreis, op vakantie. De vrolijke kinderen op de omslag nodigen je echt uit…
Zodra je het boek openslaat vind je een mooie inhoudsopgave. Bij enkele titels weet je meteen waar het hoofdstuk over zal gaan, andere zijn verrassend bijvoorbeeld Oei! Dat stinkt! of Heet, heet, heet.
De tekst, geschreven door Laura Mucha en Ed Smith is heel toegankelijk. We lezen kleine stukjes tekst met veel vreemde woorden. Het is heel fijn dat de uitspraak, tussen haakjes, hierbij staat. Naast dat we informatie herkennen ontdekken we veel nieuwe feitjes en weetjes. Wist je dat mais door veel mensen wordt gegeten? Dat sojabonen oorspronkelijk uit China, Japan en Korea komen? Dat zeevruchten een gewild voedsel zijn?
De prachtige illustraties van Harriet Lynas dragen hier aan bij. Al het voedsel en gerechten zijn zo prachtig en kleurig afgebeeld. Het water loopt in onze mond en we krijgen zin om de keuken in te gaan. We herkennen onze groente en fruitsoorten en maken kennis met verschillende rijstsoorten. In gedetailleerde tekeningen zien we hoe deeg verandert in verschillende noedels en wat er op elk bord ligt. De illustraties zijn een lust voor het oog.
Welkom bij ons aan tafel is een wereldreis om je vingers bij af te likken. Een boek voor urenlang lees – en kijkplezier. Je beleeft een smakelijk avontuur!
In veel landen zeg je dit voordat je begint te eten. Voedsel geeft ons niet alleen energie. Het brengt ons samen en vormt culturen en tradities. Welkom bij ons aan tafel neemt je mee op wereldreis. We leren alles over eten en tradities van veel verschillende landen. Mensen verbouwen eten, laten het groeien en bereiden het op verschillende manieren klaar.
De omslag trekt de aandacht. Aan een grote tafel zit een groep kinderen. Zij komen uit verschillende landen en nodigen ons uit. Het Nederlands meisje herkennen we. Heeft ze aardappels op haar bord liggen? Heeft de jongen tomaten bij? De kinderen nemen ons mee op wereldreis om je vingers er bij af te likken!
In ons land eten we met mes en vork maar in andere landen gebruiken ze eetstokjes of eten ze met hun handen. Sommige etenswaren zijn glibberig, knapperig of kleverig. Groenten worden over de hele wereld gegeten. Er zijn verschillende groentegerechten. Met specerijen kun je de smaak, geur en kleur van voedsel veranderen. In het hoofdstuk ‘Een vleugje specerijen’ herkennen we een aantal uit ons kruidenrekje. Bij onze aardappels en groente ligt een lekker stukje rundvlees of varkensvlees terwijl in andere landen mensen dit niet eten. We lopen voorbij enkele ijskraampjes en zien dat daar onder andere softijs en geschaafd ijs wordt verkocht. Nadat we de tafel met toetjes hebben gezien lezen we het hoofdstuk Het voedsel van morgen. Gaan we straks insecten eten of ligt er zeewier op ons bord? We gaan het zien…
Welkom bij ons aan tafel is een prachtig informatief boek voor jong en oud. Dit boek is te gebruiken bij thema’s als: voedsel, wereldreis, op vakantie. De vrolijke kinderen op de omslag nodigen je echt uit…
Zodra je het boek openslaat vind je een mooie inhoudsopgave. Bij enkele titels weet je meteen waar het hoofdstuk over zal gaan, andere zijn verrassend bijvoorbeeld Oei! Dat stinkt! of Heet, heet, heet.
De tekst, geschreven door Laura Mucha en Ed Smith is heel toegankelijk. We lezen kleine stukjes tekst met veel vreemde woorden. Het is heel fijn dat de uitspraak, tussen haakjes, hierbij staat. Naast dat we informatie herkennen ontdekken we veel nieuwe feitjes en weetjes. Wist je dat mais door veel mensen wordt gegeten? Dat sojabonen oorspronkelijk uit China, Japan en Korea komen? Dat zeevruchten een gewild voedsel zijn?
De prachtige illustraties van Harriet Lynas dragen hier aan bij. Al het voedsel en gerechten zijn zo prachtig en kleurig afgebeeld. Het water loopt in onze mond en we krijgen zin om de keuken in te gaan. We herkennen onze groente en fruitsoorten en maken kennis met verschillende rijstsoorten. In gedetailleerde tekeningen zien we hoe deeg verandert in verschillende noedels en wat er op elk bord ligt. De illustraties zijn een lust voor het oog.
Welkom bij ons aan tafel is een wereldreis om je vingers bij af te likken. Een boek voor urenlang lees – en kijkplezier. Je beleeft een smakelijk avontuur!
1
Reageer op deze recensie