Rondkijken in een huis met 18 kamers.
Elk huis heeft kamers. Van een eenkamerwoning tot een huis met misschien wel zes kamers. Het huis van Bette Westera, Naomi Tieman en Dorien Bellaar telt achttien kamers! Wil je ze zien? Je bent welkom in hun huis.
Wil je mijn kamer zien? is een bundel vol vrolijke verhalen en versjes. Elke kamer die je bezoekt heeft een verrassing. Zo wonen in de kelder muizen. Zij zijn bang voor de Kat Loewietje en verstoppen zich als het moet de hele dag. In de keuken is Tante Yasmine druk bezig en maakt een tajine. Moniek verzorgt de planten in de tuin en in de serre, terwijl In het kleinste kamertje, de wc in een hoekje een spin kruipt. Opa moppert in zijn kamer over te veel berichten en in de badkamer ligt een walrus lekker in bad. Naast de andere negen kamers is één kamer verboden terrein. Op de deur hangt een bord. Niemand mag daar naar binnen gaan!
Het verhaal of vers in elke kamer is vrolijk. Heel fijn om voor te lezen of om zelf te lezen vanaf een jaar of acht. De situaties waar je in belandt zijn herkenbaar. Je wordt meegenomen in het avontuur. In de kelder zoek je de muizen. Je vindt ze op de vreemdste plekken. Je voelt het verdriet van de heks, die denkt dat ze niet meer nuttig is en zich daarom heeft verstopt in de kelderkast. Even later hoor je van de spin dat hij zich niet ergert aan de poeplucht maar aan de geurtjes van stokjes en spuitbussen. Er wordt gegniffeld om de poes. Die zit tevreden in het hondenhok. Ook mag je zelf een kamer aankleden. Mits dat nog niet door iemand anders is gebeurd. Een kamer in dit huis. Hoe geweldig is dat?
Er wordt gerijmd en grapjes gedeeld. Dit boek staat vol verrassingen. Waar elke kamer zich bevindt, zie je op een mooie plattegrond aan de binnenkant van de kaft. In elke ruimte heeft Dorien Bellaar ook iets kleins getekend. Een symbool wat kenmerkend is voor het verhaal of vers. Zij heeft alle illustraties verzorgd. Prachtige kleurrijke tekeningen met bijzondere details. Ontdek de verschillende lijnen op de schalen in de keuken of bekijk de kleine insecten die rondvliegen bij de planten in de serre. Tegelijk kijk je goed rond of je iets leuks ontdekt voor je eigen (huis)kamer.
In dit huis met al zijn kamers is iedereen welkom. Wil je mijn kamer zien? je voelt je snel thuis, is een geweldig boek dat past binnen het thema van de Kinderboekenweek ‘Bij mij thuis’. Een echte aanrader!