Een verhaal vol spanning en avontuur

Jufelsie Jufelsie
19 mrt 2023

Vanaf het moment dat Winde de Wildelingen heeft ontmoet, is haar leven verandert. Winde Wildeling en het drakenei is het tweede boek, geschreven door Gill Lewis, met een avontuur van Winde en haar vrienden Vos, Beer, Haas, Muis en Raaf. Ze noemen zich de Wildelingen. Dit boek is een vervolg op Winde Wildeling en het moerasmonster maar is ook goed los te lezen.
Winde is met haar familie verhuist naar de stad. Achter hun huis ligt een bos. Het bos was ooit een landgoed, nu is het overwoekerd met planten en bomen.
Op een dag vliegt er een prop papier over de heg. Winde raapt het op en leest de boodschap: Problemen in de Wildernis. Meteen komen!
Winde kruipt onder de heg door en ontmoet daar haar vrienden Raaf en Muis. Ze krijgt te horen dat zij niet de enigen zijn in de wildernis. Er verdwijnen namelijk spullen uit hun kamp. Samen gaan ze op de loer liggen om de dader te ontmaskeren. In plaats van de dader te pakken, komen ze nog meer in de problemen. Muis is weg! Hij wordt gevangen genomen door de Schorshuiden. In ruil voor zijn vrijheid willen zij het Rivierenkamp en de kaart van Raaf. De Wildelingen geven niet op en een spannende strijd begint.
Winde Wildeling en het drakenei is een geweldig verhaal vol spanning en avontuur. Het is verdeeld in verschillende hoofdstukken. Ze zijn genummerd en hebben een titel. Zodra je het boek openslaat zie je een mooie plattegrond. Zo krijg je een indruk van de Wildernis met de plekken die de Wildelingen bezoeken. In het eerste hoofdstuk vindt Winde samen met Freddie, haar broertje een salamandertje. Ze weten meteen de lezers te boeien. De salamander krijgt een mooi verblijf. Later ontdekken we dat het voor dieren beter is om ze in het wild te laten leven. Een mooie boodschap ontvangen we op deze manier. Er vliegt ook een prop over de heg. Dit prikkelt de nieuwsgierigheid. Wat zijn de problemen in de Wildernis? Een nieuw avontuur begint voor Winde. Het verhaal is vlot geschreven en neemt jonge lezers mee in een wereld vol fantasie: een woud met een heks, een draak en bomen die gezichten hebben. Gaan de bomen praten en wat gebeurt er als Winde te dicht bij de draak komt? We vinden het spannend en kunnen het boek niet weg leggen. We willen weten hoe het afloopt en ontdekken dat het fijn is dat er een stuk natuur is, waar bomen en dieren hun gang kunnen gaan.
Rebecca Bagley heeft de illustraties verzorgd. Het warme oranje is de hoofdkleur. Verschillende bladzijden zijn opgevrolijkt met bladeren. Zo krijg je het gevoel dat je midden in het woud leest. De overige tekeningen zijn sfeervol en zorgen ervoor dat we het avontuur echt helemaal beleven.
Tot slot vind je achterin het boek een beschrijving hoe je zelf boomgezichten kunt maken van modder. Gebruik je fantasie en laat bomen spreken!

Ben jij dapper genoeg om mee op avontuur te gaan?
Ga dan snel achter Winde staan.
Kruip met haar onder de heg door en volg het pad,
je ontdekt een stukje wildernis in de stad!

Meer recensies van Jufelsie