Ben je klaar voor je eerste monsterjacht?

jufveronique jufveronique
14 mrt 2022

Getriggerd worden door de cover, de titel en dan nadien het verhaal. Ja dit effect had Monsterjagen voor beginners wel voor mij. En ik ben overtuigd dat dit ook bij kinderen zijn effect niet zal missen.
Schitterende tekeningen sieren de hardcover die je meteen nieuwsgierig maken. De kleurschakeringen maken dat je eerste aandacht naar de drie avonturiers gaat en je de enge groene monsters pas in tweede instantie gaat bemerken.
Ook binnenin vind je die schitterende zwart- witte illustraties terug, die de tekst bijstaan. Die tekeningen doen je lachen, vergroten je nieuwsgierigheid, maken je stoer en gelukkig word je er niet echt bang van. Je krijgt de indruk dat je het ook wel allemaal aan kan. Want tenslotte ben ook jij een beginnende monsterjager zodra je de eerste bladzijde omdraait.

Al snel wordt duidelijk dat op monsters jagen niet zo gemakkelijk is, dan het lijkt. Voor Jack is dat tikkeltje extra geluk, nu en dan wel een pluspuntje.
Wanneer zijn eerste contact met een monster, dat ook zijn (enge) tante wil opeten, heel positief afloopt, maakt hij ook kennis met Stoop. Stoop is een tweehonderdjarige monsterjager, die samen met het magische boek Monsterjagen voor beginners, een katapult en natuurlijk met Jack op zoek gaat naar monsters. Jack bewijst dat je niet altijd een held hoeft te zijn om avonturen te beleven.
En dit verhaal mag jij meemaken vanaf de eerste rij. Jaak vertelt zijn verhaal, waardoor je steeds het gevoel hebt dat je naast hem meeloopt. Dat je samen op zoek gaat naar oplossingen. De tekst die een groter lettertype heeft gekregen wordt mooi verdeeld over de pagina’s, tekst en illustraties vullen elkaar aan. Hier en daar worden woorden nog groter gedrukt om de spanning er in te houden, om lachwekkende situaties meer te accentueren.
Een echte aanrader voor kinderen die houden van niet zo enge griezelverhalen, waarbij ze nu en dan luidop in de lach schieten, die ze zelf kunnen lezen of die voorgelezen kan worden.
Ben je klaar voor je eerste monsterjacht?

Meer recensies van jufveronique