Ben jij de volgende om het boek te verslinden?

jufveronique jufveronique
21 mrt 2022

Liroy speelt basket in het lokale jeugdteam van zijn dorp. Hij droomt er van om net als zijn papa profbasketbalspeler te worden. Liroy heeft heel veel talent en heeft dan ook heel wat over om dezelfde weg in te slaan. Het geluk blijkt aan zijn kant te staan als hij na een wedstrijd benaderd wordt door Len Toullon. Len is de coach van het beste juniorenteam van Europa. Maar dan gebeuren er heel wat enge taferelen die leiden tot heel wat benarde situaties. Tot hoever zal de jonge basketter gaan om zijn droom waar te maken? Zal Liroy de juiste keuze’s maken?
Net zoals heel veel boeken van de uitgeverij Hamley werd heel veel zorg besteed aan een schitterende cover. Voor de doelgroep waar Nachtmerriewedstrijd voor geschreven is, is deze cover ideaal. Mysterieus door de kleuren die gebruikt werden en de weerwolf die brullend de nacht toeschreeuwt, maar niet te eng door de lachende Liroy die onmiddellijk je hart weet te veroveren.
Het is mijn eerste kennismaking met de schrijfster Ellis Van Steen. Voor de schrijfster zelf was het ook haar debuut als auteur van een jeugdboek. En ik hoop dat het niet bij dit ene jeugdboek blijft. Haar schrijfstijl leent zich volledig naar de doelgroep waarvoor Nachtmerriewedstrijd geschreven is. De hoofdstukken zijn kort en door de spanning die in elk hoofdstuk werd opgebouwd, ga je gewoon heel snel door alle hoofdstukken heen. Ik heb hem zelfs in één dag uitgelezen. De woordkeuze is eenvoudig en is dus zeker ook een aanrader voor de iets oudere lezer die nog niet zo vlot leest. Voor de specifieke basketbaltermen werd er in het begin van het boek een woordenlijst voorzien, een meevaller voor de basketleek. Illustraties vind je niet in de hardcover, maar door de fantasierijke beschrijvingen kan je alle kanten uit om zelf die afbeelding voor je te zien. Hierdoor kan de lezer het voor zichzelf eng of niet te akelig maken. Voor mij is dit het ideale boek voor jonge kinderen die houden van een egaal evenwicht tussen fantasie en realiteit in een boek en toch al enkele griezelige passages aankunnen. Ik, ben benieuwd wie in mijn klas de eerste zal zijn, om het boek te gaan verslinden.

Meer recensies van jufveronique