De Val

Julie Quadflieg 29 januari 2026
De achterflap tekst van dit boek sprak me meteen aan. Aangezien dit allemaal al gebeurt in de eerste paar pagina's, is de rest van het boek een complete verrassing. Ik vond het verhaal interessant maar de schrijfstijl niet 100% mijn ding. Ligt dit aan de vertaling of aan het origineel? Dat vind ik altijd moeilijk inschatten. Ergens was er een stuk van 10 lijnen tekst, zonder punt, alleen maar komma's! Je leest vanuit verschillende perspectieven maar deze worden niet duidelijk gemaakt voor een hoofdstuk begint. Er is geen nummering, alleen af en toe een tussentiteltje.

Er staat ook nergens een tijdsaanduiding van heden of verleden maar die keuze snap ik wel, aangezien één van de belangrijkste plottwists hiermee te maken heeft. Er zijn meerdere vermiste vrouwen en je leest vanuit de zus van één van de vermisten, vanuit de dader en vanuit de politie cel vermiste personen. De plottwist wist me serieus te verrassen! Verder kan ik inhoudelijk weinig zeggen zonder te spoilen.

Ik wil dit boek graag 3.5 sterren geven. In het begin kwam ik er wat moeilijker door maar omwille van de mindfck op het einde, geef ik toch wat extra. Al bij al een prima boek. Laat hiervoor niet alles vallen maar als hij al op je TBR staat, kan je hem gerust laten staan!

Meer recensies van Julie Quadflieg