Het Kuuroord
Wat een unieke setting! En door de recente sneeuw hier in eigen land extra gaf dit extra inleving. Het Kuuroord zelf als locatie is goed uitgewerkt maar daardoor waren sommige beginstukken wat moeilijker door te komen voor mij. Er zit haast een spiritueel kantje aan het Kuuroord als ze hun behandelingen uitleggen. Wat ik wel opmerkelijk vond is dat ondanks ik de kriebels kreeg van de omschreven plek, ik toch ook werd meegezogen in hun beweringen over de doeltreffendheid van hun behandelingen. Het zijn de stukken met Hollie die me telkens weer doen denken wat voor een gekke plek het is, terwijl de andere stukken me bijna overtuigen dat ijstherapie de oplossing is.
Net over de helft zit ik beter in het boek en op 100 pagina's van het einde wordt het ronduit spannend als Hollie hulp krijgt uit onverwachte hoek. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende personages, in het heden en op bepaalde stukken vanuit enkele weken daarvoor. Het aantal personages is vrij beperkt, waardoor het makkelijk te volgen is. Ik had een bepaald voorgevoel dat juist was maar de laatste 60 pagina's waren zo bloedstollend dat ik het nooit helemaal juist had kunnen hebben. Misschien een beetje onverwacht, maar voor mij niet storend.
Ik las dit boek mee met de @thrillerleesclub en vond het zeker de moeite waard. Zo leer je soms toch boeken kennen die je anders misschien niet meteen had opgepakt of zelfs helemaal niet. Van mij krijgt deze dus gerust 4 sterren en ik zou hem aanraden!