Het Telefoontje en zoveel meer

Julie Quadflieg 28 januari 2026
Ik wist eerst niet waaraan ik me moest verwachten maar dit ebook bevat maar liefst 8 kortverhalen op een goeie 40 pagina's tijd. Je vliegt er dan ook doorheen. Bij de eerste twee heb ik naar adem gehapt, bij de derde moest ik mijn lach inhouden. Ik merkte dus meteen dat de verhalen heel verschillend waren. De vierde deed me even de wenkkbrauwen fronsen maar sloot ik af met een soort misplaatste trots. Nadien kwam Het Telefoontje, waarnaar het boek vernoemd is. Zeer kort maar krachtig! Als zesde kwam De Les en dat verhaal vond ik het hardste binnenkomen. Voor mij het sterkst qua plot en qua gevoel dat het op je nalaat. Nadien volgt De Spion en dit liet me met een glimlach op het gezicht achter. In het laatste verhaal voelde ik echt mee met het hoofdpersonage. Ik vond dit zeker een leuke bundeling van korte verhalen. Natuurlijk ligt het ene me beter dan het andere maar voor zo tussendoor heb ik echt genoten van deze korte vertelsels.

Ik geef dan ook graag 4 sterren. Ik vind het bijzonder dat B.A. Paris er telkens in slaagt om op enkele pagina's tijd toch een krachtig verhaal neer te zetten. Dit zijn perfecte korte verhalen voor tussendoor!

Meer recensies van Julie Quadflieg