Het Pensioenplan

Julie Quadflieg 28 januari 2026
Ik won dit boek bij uitgeverijthb en was zeer benieuwd naar dit 'cosy mystery' verhaal. In het begin leer je vooral de 8 personages kennen en staan er een paar stukken in die me zeker doen glimlachen. Het is wel duidelijk dat alle vrouwen ongelukkig zijn in hun huwelijk. Gek genoeg zijn de mannen dat niet en zijn ze zich van geen kwaad bewust. Probleem is dat ze grote geheimen hebben voor hun vrouwen en wanneer die daar achter komen, willen ze maar één ding: een plan om hun mannen te vermoorden.

Gaandeweg doen sommige misverstanden me zeker lachen en die benadrukken ook de absurditeit van het verhaal. De mannen denken dat er iemand achter ze aanzit maar kijken volledig in de verkeerde richting. Nadien volgt al snel een grote gebeurtenis en komen de vrouwen nog iets te weten. De plottwists komen telkens op een aangenaam tempo, zonder er een whiplash aan over te houden. Je twijfelt de hele tijd of de dingen nu volgens plan gaan of juist niet. Naar het einde toe, volgen er voor mij net wat teveel twists die het boek nog een stuk ongeloofwaardiger maken. Niet dat dit altijd moet, maar er zijn gewoon net teveel wendingen. Het einde vond ik dan weer wel geweldig! Elk los eindje werd opgelost en ik ben tevreden met hoe de toekomst van de personages er uitziet.

Ik heb best genoten van dit boek! Daarom geef ik hem met plezier 4 sterren. Het ligt wat buiten mijn normale thriller genre maar toch vond ik dit zeker een aanrader!

Meer recensies van Julie Quadflieg