Ben jij een Final Girl of een Leading Lady?
Ik mocht dit boek lezen als digitaal recensie exemplaar van Zomer & Keuning, dit beïnvloed niet mijn mening.
Het boek start met een plattegrond van de zaal waar het verhaal zich afspeelt. Het is mijn eerste boek dat ik volledig op mijn ereader lees dus het is nog even wennen. Het boek begint nadien met een stuk uit de scriptie van Jamie, één van de hoofdpersonages. Zij is geobsedeerd met slasher/horrorfilms en romantische komedies. Er zitten in de eerste twee hoofdstukken al meer filmreferenties dan ik kan tellen. Samen met haar vriendin Laurie gaat ze speeddaten. Het opzet is simpel: 10 mannen, 10 vrouwen, elk gesprek 10 minuten. Maar nog voor ze aan hun laatste gesprekspartner zijn, gaat het licht uit en wordt er in de chaos iemand vermoord. Wat nadien volgt is dat Jamie samen met nog enkele overlevenden zich een weg naar buiten probeert te zoeken.
Wat daarop volgt is een bloedstollend kat- en muisspel waarin niemand veilig lijkt te zijn. Tot ze ontdekken dat de moordenaar wel een heel specifiek doel voor ogen heeft. Hij is uit op één iemand.. maar wil hij haar vermoorden of juist veroveren? Het boek leest vlot weg en constant waanzinnig spannend. Ik hield op sommige stukken echt mijn adem in, alsof ik zelf niet ontdekt mocht worden. De eerste plottwist deed me naar adem happen en vond ik echt geniaal.
Wat nadien nog allemaal volgde kan ik niet zeggen zonder te spoilen... Wat ik wel wil zeggen: DIT BOEK WIL JE LEZEN! Ik dacht in het begin dat dit niet helemaal mijn ding ging worden maar ik zat zó fout. Dit boek is de perfecte cocktail van allerlei genres. Dankzij de spontane buddyread met @readabookwithme_ werd het nog leuker! Hier moet ik even van bijkomen. Ik ging hem nadien zelf nog kopen in de winkel omdat ik hem ZO goed vond.
Ik wil deze dan ook oprecht en met veel plezier 5 sterren geven. Ik heb zo genoten van dit boek en las de laatste 230 pagina's op één dag uit. Ik werd zo aangenaam verrast dat ik hem iedereen wil aanraden!