Wat een origineel verhaal!

Julie Quadflieg @juliesboekenkast Julie Quadflieg @juliesboekenkast
26 apr 2026

Ik mocht dit boek als epub ontvangen van auteur Day Lernout in ruil voor mijn eerlijke recensie. Dit zal mijn mening nooit beïnvloeden.

Het boek start meteen heftig met de geboorte van Ellington Bell, waarbij zijn moeder het leven laat. Aangezien er geen vader in beeld is, neemt zijn grootvader die rol meteen op zich. Nadien maken we meteen een sprong in de tijd naar de periode waarin Elli 21 jaar oud is. Hij komt altijd en overal te laat en verliest daardoor zijn studiebeurs. Hij gaat aan de slag in de locale koffiezaak om geld te verdienen om zelf zijn studies te kunnen betalen. Je voelt onderliggend meteen een onheilspellend gevoel. De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je snel doorheen de pagina's raast. Ik wist vooraf niet wat ik moest verwachten dus ging er met een zeer open blik in. Dat het verhaal zich in New York afspeelt vond ik een leuke plus, want daar ging ik vorig jaar zelf voor het eerst op vakantie!

Het verhaal ontwikkelt zich rustig en ik vond het aangenaam lezen. Je voelt dat er een moreel dilemma in het spel is dat alles kan veranderen. Bovendien deed het me soms denken aan de Vlaamse tv-reeks Déjà Vu, nog voor er iets gebeurd was. Vlak voor de helft van het boek loopt de spanning op. Ik leefde mee met Elli en kreeg zelfs begrip voor de keuzes die hij maakte. Het sci-fi kantje stoorde me niet, hoewel dit normaal niet mijn genre is. De spanning van een thriller had de bovenhand en daar hou ik wel van. Dankzij de filmische omschrijvingen, waan je jezelf echt midden in het verhaal, alsof het zich voor je ogen afspeelt. De uiteindelijke plottwist had ik zien aankomen maar niet omdat het zo overduidelijk was. Ik vond het ook niet erg, dat ik goed zat past bij het verhaal, alsof ik het al wist. Ik wil dit boek daarom ook graag belonen met 4.5 sterren, naar boven afgerond omdat Hebban geen halve sterren toestaat.

Meer recensies van Julie Quadflieg @juliesboekenkast