Advertentie

Geen Erika Foster dit keer. Aan een kant best jammer. Maar aan de andere kant ookwel weer verfrissend: een nieuwe hoofdpersoon.

Uiteraard heeft Kate Marshall weer de nodige bagage in haar rugzak. Maar dat hoort er ook wel een beetje bij. Een hoofdpersoon waarbij alles soepel is verlopen is gewoon wat saaier. Een personage heeft die rafelige randjes nodig.

Kate was politieagente tot een schandaal rondom een moordenaar daar een eind aan maakte. Tegenwoordig werkt ze als docent criminologie op een universiteit. En blijft ze natuurlijk ook geïnteresseerd in misdaad. Helemaal als die misdaad erg dichtbij komt.

Kate is een doorzetter en ook behoorlijk eigenwijs. Tot frustratie van de politie en haar dierbaren. Ze trekt haar eigen plan en lijkt zich niet bang te laten maken.

Het verhaal is boeiend. En stukje bij beetje wordt de plot ontrafeld. Echt grappig vond ik de iventieve manieren om informatie de gevangenis in te krijgen.

Kate is geen Erika. Ze lijken zelfs niet op elkaar. Maar met Kate heeft Bryndza weer een interessante nieuwe heldin geschapen. Ik hoop op meerdere boeken in deze serie. Al hoop ik ook op een nieuwe Erika Foster.

Met elk boek lijkt Bryndza beter te worden. Een plezier om te lezen! Mijn oordeel: GOED

Reacties op: Leesplezier

469
Zonder gezicht - Robert Bryndza
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners