Advertentie
    Karin Hazendonk Auteur

De auteur
Andy Weir werd op 15-jarige leeftijd aangenomen bij een laboratorium en is sindsdien softwareontwikkelaar. Hij heeft een passie voor wetenschap en in het bijzonder voor de ruimtevaart. Dankzij het doorslaande succes van The Martian kon zijn droom om fulltime auteur te worden vervullen.

Flaptekst
Ryland Grace is de enige overlevende op een ruimteschip, op een wanhopige en misschien zelfs kansloze missie om de mensheid te redden. Hij weet dit alleen niet meer. Hij kan zich zijn eigen naam niet eens meer herinneren, laat staan de opdracht die hij heeft meegekregen en hoe hij die moet vervullen. Het enige wat hij weet is dat hij heel lang geslapen heeft en nu, miljoenen kilometers van huis, wakker is geworden naast twee dode crewleden. Terwijl zijn herinneringen langzaam terugkeren, realiseert Ryland zich dat hij een onmogelijke taak moet zien te voltooien. En dankzij een onverwachte bondgenoot, heeft hij misschien een kans… Project Hail Mary is een episch verhaal over avontuur, het onbekende en de ijzersterke wil om te overleven.

Mijn leeservaring
Wakker worden op een ruimteschip, beseffen dat je helemaal alleen bent en heel ver van huis. Dat overkomt Ryland Grace.
Langzaam maar zeker komen zijn herinneringen terug en daarmee ook het besef onder welke voorwaarden hij de aarde heeft verlaten. Toch wil Ryland koste wat kost zijn missie voltooien. Zelfs als die uitzichtloos lijkt.

Hoewel het verhaal veel wiskundige- en natuurkundige termen bevat is het boek op een prettige en begrijpelijke manier geschreven. De humor die Andy Weir gebruikt, maakt het verhaal wat luchtiger. Gebeurtenissen volgen elkaar in logische volgorde op en dat zorgt ervoor dat het boek lastig is weg te leggen.
Het einde had voor mij toch nog een onverwachte wending. Misschien laat het zelfs nog ruimte voor een tweede deel met Ryland Grace.

Reacties op: Een onmogelijke missie

63
Project Hail Mary - Andy Weir
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken