Zenuwslopende race tegen de klok.

Karin Kempenk 13 september 2025
59 minuten van de Britse Holly Seddon is een van haar in het Nederlands vertaalde thrillers. Voor mij was dit mijn eerste kennismaking. En vanaf de eerste bladzijde genoten.

Op een doodgewone doordeweekse avond wordt Engeland opgeschrikt door een schokkend nieuwsbericht: over 59 minuten zal er een raketaanval plaatsvinden. Iedereen krijgt het dringende advies om onmiddellijk een schuilplaats te zoeken. In de chaos die volgt, neemt het verhaal ons mee in de laatste 59 minuten, waarin we drie vrouwen volgen die ieder op hun eigen manier geconfronteerd worden met angst, keuzes en onzekerheid.

Met 59 minuten weet Holly Seddon je vanaf de eerste pagina op het puntje van je stoel te houden. Het verhaal leest adembenemend en roept voortdurend de vraag op: wat zou ik doen? De strakke opbouw, waarbij de tijd meedogenloos aftelt, maakt de spanning voelbaar. De gebeurtenissen worden belicht vanuit drie perspectieven: Carrie, Frankie en Mrs. Dabb. Elk personage heeft zijn eigen zorgen en emoties, die Seddon op een indringende en realistische manier weet neer te zetten. Bovendien worden de scènes zo beeldend beschreven dat je ze bijna filmisch voor je ziet.

Een meeslepende thriller die je niet loslaat en je tot de allerlaatste minuut in zijn greep houdt.

Bedankt @awbrunathrillers voor het recensieexemplaar!

Meer recensies van Karin Kempenk